KAYSERİ İNCESU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SONU MESAJI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEYFULLAH KAPLAN´IN 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SONU MESAJI
2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SONU MESAJI

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM, KIYMETLİ VELİLER VE SEVGİLİ ÖĞRENCİLER

 

           İlçemizi ve Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan kurumların en önemlisi elbette ki okullardır. Öğrenciler ve öğretmenlerimizin gayreti bu anlamda büyük önem taşımaktadır. Okul tertemiz bir dünyanın, modern bir ülkenin inşasında hiç kuşkusuz en önemli yapıdır. Ülkemiz köklü bir geleneğin ve medeniyetin sahibidir. Ve böylesine mazisi olan bir ülkenin elbette ki istikbale dair büyük hedefleri ve hayalleri olacaktır. Bu yolda ilerleyen ülkemiz için eğitim-öğretim önemli bir unsur, önemli bir kaynaktır. Nitelikli, özgüveni yüksek, duygu ve düşüncesi sağlam temeller üzerine atılmış, sosyal açıdan, bilgi açısından donanımlı bireyler yetiştirilmesinde okullarımız büyük bir rol üstlenmektedir. Böylesine anlamlı ve önemli bir yol elbette ki büyük bir gayret, yoğun ve yorucu bir emek gerektirmektedir. Bugün bu gayretin, bu emeğin karşılık bulduğu gündür, bugün okullarımızda büyük bir heyecan yaşanmaktadır. İlçemiz, ülkemiz ve medeniyetimizin geleceği için umut olan çocuklarımız ve gençlerimizle Başarılı bir Eğitim-Öğretim yılını daha huzur ve güven içerisinde sona erdirmenin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Her eğitim öğretim yılında olduğu gibi bu sene de bütün okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, anne-babalar, çocuklarımızın yarınlara daha iyi, daha bilgili, daha donanımlı hazırlanmaları için ellerinden gelen gayret ve fedakârlığı gösterdiler. Tüm okul müdürlerimize, çok değerli öğretmenlerimize, anne-babalara, okul aile birliği yönetici ve üyelerine, İncesu’nun eğitimde yükselen ivmesine verdikleri özverili katkıdan dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

              Değerli anne-babalar, Gelecekteki ümidimiz ve canımızdan çok sevdiğimiz çocuklarımız 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılını bugün itibariyle tamamlamış bulunmaktalar. Yoğun ve yorucu bir dönemin ardından, çocuklarımızın okuldaki başarı ve başarısızlık durumlarının değerlendirildiği karneleri bugün sizlere ulaştırılacaktır. Çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken; karnenin çocuğunuzun okuldaki derslerde yaptığı çalışmaların notlarla ifade edildiği bir belge olduğunu ve hiçbir zaman çocuğunuzdan daha önemli olmadığını unutmayarak bir değerlendirme yapmalısınız. Çocuğunuzun başarısından duyduğunuz mutluluk kadar, başarısızlığında da sorumluluğunuzun ve payınızın bulunduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Başarılı öğrenciler, sevincini ve gururunu ailesi ve yakınları ile paylaşmanın gururunu yaşarken, düşük notlarla eve dönen öğrencilerin yaşadığı tedirginliği iyi anlamalı ve asla onların kendini yetersiz hisseden, umutsuzluğa kapılan, ailesinden azar işiteceği ve zarar göreceği endişesini taşıyan, özgüven duyguları incinmiş, duygusal yönden yıkılmış birer çocuk olmadıklarını göstermelisiniz.

               Sevgili Öğrenciler, 2016-2017 Eğitim- öğretim yılını geride bıraktığımız bugün, koca bir yılın yorgunluğunu üzerinizden atmak için dinlenmek, eğlenmek en doğal hakkınızdır. Tatilinizde dinlenmekle ilgili planlarınızı yaparken, yıl boyu yoğun emekler vererek öğretilen ve öğrendiğiniz bilgilerin unutulmaması, eksik bilgilerinizi tamamlamanız, tekrarlar yaparak kalıcı hale getirerek, toplumun bilgili, kültürlü ve aydın bireylerine dönüşebilmeniz için tatil etkinlikleri arasında kendi tercihlerinize uygun kitaplar okumayı da ihmal etmeyiniz.

 

               Değerli meslektaşlarım ve mesai arkadaşlarım, Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde, ilçemizin eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve başarı seviyesinin artırılmasında göstermiş olduğunuz gayret ve özverili çalışmalarınızdan dolayı sizleri bir kez daha kutlarken, kendinize ve sevdiklerinize vakit ayırabileceğiniz bu zaman dilimini sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirmenizi dilerim.

Bahçelievler Mah. Cumhuriyet Bulv. Hükümet Konağı 4. Kat İncesu / KAYSERİ - 0 352 691 35 5758

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.