KAYSERİ İNCESU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEYFULLAH KAPLAN´IN 2018-2019 ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI
2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

          Değerli Meslektaşlarım, Kıymetli Veliler, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerim;

          Bugün ülkemizin her yanında olduğu gibi İlçemizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM Yılı’na başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.

          Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık ve süreklilik isteyen bir süreçtir.

          Kalkınma ve gelişme yolunda, ülkelerin en büyük gücü eğitimli, nitelikli, çalışkan insan varlığıdır. Ülkemizin ihtiyacı olan eğitilmiş insan gücü; ilim, irfan yuvası olan okullarımızda yetiştirilmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak ve fırsat eşitliği içinde eğitim-öğretim imkânlarından yararlanması yönünde yoğun bir çaba içindeyiz.

          Geleceğimizin güvencesi, bilginin takipçisi, araştırmacı ve her yaşta eğitime açık bireyler olarak yetiştireceğimiz çocuklarımızdır.

          Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın sevincini yaşarken; değerli anne babaları da yavrularını sevgiyle, ümitle okula hazırlanmanın güzelliğini ve tatlı telaşını paylaşıyorlar.

          Değerli eğitimcilerimizin, üstün görev anlayışı ve sorumluluk şuuruyla bu kutsal görevlerini yerine getirirken İlçemizin eğitim ve öğretim kalitesini üst sıralara taşıma gayretlerimize bu yıl da gereken desteği sağlayacaklarına inancım sonsuzdur.

          Eğitimde alınan mesafe, gelişme ve ilerleme; uluslararası rekabetin en önemli göstergesidir. Yüksek insani değerler üzerine inşa edilmiş değerlerimizin yarınlara aktarılmasında eğitim, en temel sorumluluklarımız arasındadır.

          Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir.

          Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin vazifesidir. Çünkü kendine güvenen, geleceğine umutla bakan ve yüksek bilgi donanımına sahip bir nesil yetiştirmek, ülkemizin ve kentimizin huzur dolu yarınlarının en büyük garantisidir.

        Öğrencilerimizin milletimizin değerlerine duyarlı, insana önem veren, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla kuşanmış, demokrasinin ve insan haklarının değerlerini bilen bireyler olarak yarınlara hazırlanması ülkemizi daha da güçlü kılacaktır. Bunu el birliği ile gerçekleştirecek güce de sahibiz.  

       Bu duygu ve düşüncelerle; öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarı getirmesi temennisiyle 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, ailelerimizle birlikte tüm eğitim camiasını ve İncesulu hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.   

                                                                                                                                            

 

                                

                                                                                                                                                 Seyfullah KAPLAN

                                                                                                   

                                                                                                                                              İlçe Milli Eğitim Müdürü

Bahçelievler Mah. Cumhuriyet Bulv. Hükümet Konağı 4. Kat İncesu / KAYSERİ - 0 352 691 35 5758

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.